Maatjes-tennis

 

Nieuw vanaf april: Maatjes-tennis!     

Vanaf maart 2023 beginnen we met het nieuw te starten project Maatjes-tennis waarmee we iedereen (dus ook niet-leden) met geheugenproblemen zoals Dementie de mogelijkheid bieden om een uurtje te komen tennissen en zodoende zo lang mogelijk fit en actief te blijven. Het project is gezamelijk opgezet met L.T.C. de Zoom, en tennissers kunnen bij beide verenigingen deelnemen (lees hieronder verder). 

Één op de 5 mensen is op dit moment belast met een vorm van dementie. Dat betekent dat 20% van het ledenbestand van beide verenigingen hiermee direct of indirect te maken krijgt. Momenteel is er géén aanbod voor deze mensen, waardoor ze mogelijk onbedoeld wegblijven omdat er geen begeleiding voorhanden is. Zowel voor deze doelgroep als voor de mantelzorgers is het juist dán erg belangrijk om actief te blijven, andere mensen te blijven zien en sociale contacten te blijven onderhouden. Met dit project scheppen we nieuwe mogelijkheden om deze liefhebberij te kunnen blijven uitoefenen, of om dit misschien ( tijdelijk) weer op te pakken. Maar dan in een wat rustiger tempo.  

Maatjes Tennis:

Met ingang van april kan er elke 1e dinsdag van de maand getennist worden bij De Zoom, en elke 3e donderdag van de maand bij Smash.  

Verdere details:

  • De sporter dient zelf voor vervoer van- en naar de vereniging te zorgen.
  • Er is géén begeleiding op de baan.
  • Er zijn geen kosten aan Maatjes-tennis verbonden.

Voorafgaand aan het tennissen is er in het clubhuis volop gelegenheid voor een kop koffie en een sociaal praatje, waarna de baan wordt opgegaan om bijvoorbeeld 30 minuten te spelen. Ook na afloop is er weer volop gelegenheid om in het clubhuis even iets te drinken en na te praten.  

Na afloop van het project ( medio oktober ’23) zal de Werkgroep gaan evalueren om inzichtelijk te krijgen of het project een doorstart krijgt en wellicht nog uitgebreid kan worden met nieuwe mogelijkheden. Meer hierover volgt t.z.t.

Bij Smash BoZ kunnen de eerste ballen geslagen worden op donderdagmiddag 20 april van 14:00 uur tot ca 15:00 uur. Bij L.T.C. de Zoom is dat op dinsdagochtend 4 april, van 10:00 uur tot 11:30 uur. Alle daaropvolgende data bij Smash zijn te vinden in de Clubagenda.  

We nodigen iedereen ook van harte uit om eens te komen kennismaken met Maatjes-tennis én om vooral mee te doen!  

Zie verdere info over Maatjes-tennis op de bijbehorende flyer. Voor info bij Smash kunt u mailen naar [email protected]. Voor De Zoom mailt u naar [email protected].    

Graag tot dan!

Werkgroep Dementievriendelijke Verenging

Miranda, Els en Ingrid.