Regiotraining Bergen op Zoom e.o.

Regiotraining Bergen op Zoom en omstreken
De stichting Support 4 tennis biedt i.s.m. de verenigingen uit Bergen op Zoom e.o. het komende seizoen, 2019/2020 voor het vierde jaar regiotrainingen aan. Tijdens het huidige seizoen hebben 24 kinderen in de winter- en 18 in zomerperiode van de verschillende verenigingen deelgenomen. Dit initiatief krijgt ondersteuning van de gemeente Bergen op Zoom middels een projectsubsidie.

Regiotraining is een aanvullende training naast de clubtraining  voor gemotiveerde kinderen met ontwikkelingsmogelijkheden van 8 t/m 14 jaar met als hoofddoel het “stimuleren tot het spelen van wedstrijdtennis”.

Voor wie?
Voor alle kinderen van de verenigingen in de regio. Om voor de selectietrainingen in aanmerking te komen kunnen kinderen deelnemen aan het gratis Regio Tennis Event op zondag 23  juni tussen 9.00 uur tot 12.00 uur in Sportcentrum De Karmel. Hier worden kinderen geselecteerd voor de regionale training. Het event op 23 juni wordt ingevuld i.s.m. de clubtrainers. Voor de selectiecriteria zie de website van de stichting Support4Tennis.

Geselecteerde kinderen kunnen gaan deelnemen aan de wekelijkse groepstrainingen van 1,5 uur gedurende het winterseizoen (op maandag in Sportcentrum “De Karmel”). De ouderbijdrage hiervoor is € 325,- voor 22 weken (subsidie is in dit bedrag verwerkt).

Waarom meedoen aan de regiotraining?
Het is leuk om te trainen met kinderen van verschillende verenigingen die dezelfde “drive” hebben en ook het maximale uit zichzelf willen halen. De regiotrainingen zijn aanvullende trainingen. Het uitgangspunt is de deelname aan de clubtrainingen. Want er wordt een keer extra getraind, maar de betrokkenheid met de eigen vereniging blijft bestaan.

Het event op 23 juni:
Trainers beoordelen wie in aanmerking komt voor deelname aan de regiotrainingen. Er wordt o.a. gekeken naar spelplezier, motivatie en de vaardigheden die de kinderen al hebben i.c.m. de te verwachten spelontwikkeling. 

Deelname aan het event is kosteloos. Wel graag opgeven (voor 16 juni a.s.). Dit kan door inschrijving via de website van support4tennis, via de trainers of een mail te sturen naar: [email protected]

Voor verdere informatie kunt u terecht op de website van Support 4 Tennis of contact opnemen met Jan Willem Baars  06-20631360, [email protected]