Regels competitie ivm COVID-19

02 september 2020


Update 2-9-2020
 
Willen jullie dit delen binnen jullie team, en met de tegenstanders, zodat we met z’n allen ons best doen Covid buiten de deur te houden en veilig en gezond sporten voor ons allen mogelijk te maken?

Buiten de voor iedereen zo bekende maatregelen(handen wassen, 1,5m afstand houden, handen desinfecteren bij binnenkomst, geen gezondheidsklachten als je tennist of komt kijken, etc) geldt:

- elk team heeft twee vaste tafels in het clubhuis gedurende hun competitiewedstrijd. Deze tafels worden vooraf ingedeeld en een schema wordt opgehangen. De tafels en stoelen zijn zo weg gezet dat de 1,5 meter gewaarborgd is en dat je samen met je tegenstander bij ‘elkaar’ zit. Je mag zelf bepalen of je gemixt gaat zitten, maar de tafels en stoelen mogen niet verschoven wordenen je zitplaats blijft de hele tijd hetzelfde! Maar … maximaal 10 personen samen. Dit betekent dat je eigen team en ook die van je tegenstander uit maximaal 5 personen mag bestaan. (Enige uitzondering hierop zijn: zaterdag Gemengd 17+, SBOZ-1 en de zondagteams GD-1, GD-2 en GD t/m 17-1 met een maximaal team van 7 mensen inclusief begeleiding) De captain dient contact op te nemen met de tegenstander om dit te melden!
- Iedereen die meespeelt met de competitie bevestigd automatisch dat hij/zij geen gezondheidsklachten heeft en is geregistreerd op het tennispark d.m.v. het wedstrijdformulier. Bezoekers/toeschouwers dienen echter individueel geregistreerd te worden en worden gevraagd de gezondheidscheck te beantwoorden.
- In het clubhuis kunnen maximaal 70 personen zitten. Deze plekken zijn alleen bedoeld voor de competitiespelers en de aangewezen begeleider van een jeugdteam. Dit wil zeggen dat bezoekers wel een drankje kunnen halen maar niet plaatsnemen in het clubhuis. En bij regen kunnen ze dus of hun paraplu gebruiken, de lounge buiten, onder de parasols of hun auto/naar huis gaan. Klinkt niet gastvrij maar we kunnen alleen de teams vestigen in het clubhuis. Bij regen beslist de aanwezige VCL binnen korte termijn de wedstrijd staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag. Dit ook i.v.m. het maximaal aantal mensen in het clubhuis.
- Kom in de tenniskleding naar het park. Er is 1 heren- en 1 dameskleedkamer in gebruik, maar de capaciteit is beperkt vanwege de verplichte 1,5m afstand. De douche kan door 1 persoon tegelijk gebruikt worden. Meld dit ook bij je tegenstander als je contact opneemt i.v.m. het aantal spelers.
- Als het weer het toelaat kan er natuurlijk ook altijd gebruik gemaakt worden van de tafels buiten op het terras, maar ook daar geldt: maximaal 5 personen per tafel, alleen zitplaatsen en stoelen en tafels mogen niet verplaatst worden
- Er kan wel gebruik gemaakt worden van een competitiepas maar er dient 1 persoon van het team van Smash telkens de drankjes te gaan bestellen en de lege glazen weer mee te nemen terug naar de bar. Als er een sterke voorkeur bestaat om geen gemeenschappelijke competitiepas met de tegenstander te hebben, dan kan de tegenstander ook een competitiepas krijgen door inlevering van 1 ledenpas achter de bar. Ook dan geldt dat 1 persoon de drankjes haalt voor de tafel.
- Daarnaast willen we iedereen nog wijzen op de verplichte looproutes in het clubhuis en van/naar de baan en om gebruik te maken van één van de twee tassenrekken, zodat er geen onnodige ruimte door tassen wordt ingenomen in het clubhuis.
- Elke team captain is verantwoordelijk voor het naleven van de coronaregels van zijn/haar team en de tegenstander.

 

Extra informatie voor de avondcompetitie (do en vr)

 

Op tijd spelen tijdens alle avondcompetities
Om de spreiding van spelers in avondcompetities te vereenvoudigen, worden alle avondcompetities van de KNLTB Competitie 2020 op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per partij één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de partij. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden. 

 

De VCL zal het tijdsignaal geven voor het einde van de wedstrijd. Je dient dan volgens de looproute de baan te verlaten.

Het spreekt voor zich dat de inspeeltijd zo kort mogelijk gehouden dient te worden. Maximaal 5 minuten en dan starten met de wedstrijd.

 

 

Het is een bijzondere tijd en we proberen samen om veilig en gezond sporten mogelijk te maken en het corona-virus te verslaan. Bovenstaande regels en procedures zijn met zorg opgesteld en in lijn met voorgeschreven maatregelen, maar we zullen blijven evalueren en staan open voor constructieve feedback en suggesties. Dit document heeft daarom een publicatiedatum en we zullen updates plaatsen op de website van Smash. Kijk dus regelmatig of er een nieuwe versie beschikbaar is.  

 

We wensen iedereen een sportieve en gezellige competitie.

 

Monique, Pytrik en Yashvin.

Nieuwscategorieën