Prima avond "samen dementievriendelijk".

29 november 2018


Op maandagavond 12 november jl. organiseerde werkgroep dementievriendelijke verenigingen (dvv) van de tennisverenigingen LTC De Zoom en Smash, bestaande uit Addy Verhagen, Albert Martens, Martien van Leeuwen, Elma Snoek, Els Hoyer en Miranda Bernaards in het Cultuurgebouw van Regionale scholengemeenschap ’t Rijks een gespreksavond over “Het proces om te komen tot een dementievriendelijke vereniging”.

Daarbij waren vertegenwoordigers van de verenigingen en clubs op het gebied van sport, cultuur, muziek e.a. uitgenodigd. Ruim vijftig vertegenwoordigers van verenigingen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging omdat zij “voelen dat het probleem van dementie onder ouder wordende leden hen ook gaat raken en dat zij graag handvatten willen hoe daar binnen de groep mee om te gaan en hen binnenboord te houden”. 

De avond werd subliem begeleid door Paul Korzilius als avondvoorzitter; hij wist voortdurend de uitdagingen voor te leggen aan de aanwezigen en wist hen heel goed aan het woord te krijgen.

Hij nodigde uit, daagde uit om ervaringen te delen en dat gebeurde nadat sketches waren gespeeld met ervaringen vanuit een koor, een tennisclub e.a. De praktijkvoorbeelden werden door Annemiek van Bers en haar collega spelers perfect neergezet.

Een boeiende avond, die n.a.v. de enquête uitslag positief kon worden geëvalueerd. De groep heeft gezaaid en hopelijk kan geoogst gaan worden.

Via sponsoring en hulp van Martijn de Wit en RICOH Europa hebben we als werkgroep ook nog heel mooie bierviltjes laten maken, waarvan de voorbeelden hier te zien zijn, met vragen en informatie daarop. Lees en neem die s.v.p. tot je, nee niet slechts het biertje, dat erop staat en draag met ons als werkgroepje onze ambitie mee uit: “Wij willen een dementievriendelijke vereniging zijn, wij gaan iedereen zolang mogelijk binnenboord houden; iemand met dementie en zijn belaste mantelzorg thuis moeten we volwaardig lid laten blijven van onze club”

Miranda, Elma en Els 

Nieuwscategorieën