Nieuwsberichtje van DVV

10 februari 2021


Vanwege corona beperkingen zijn onze verenigingen in lock down gegaan, met tijdelijk geen mogelijkheden om te dubbelen, even lekker aan de bar een bakkie te doen of elkaar fysiek in wat grotere getale te ontmoeten. Het is jammer maar we moeten het er voorlopig meedoen. We kijken uit naar betere tijden.

Dat geldt ook voor de werkgroep Dementievriendelijke Vereniging van Smash. Ook wij hebben in de pauze stand gestaan, maar maandagavond hebben we (samen met de commissieleden van LTC de Zoom en Koor Bittere Tranen)elkaar weer in de ogen kunnen kijken via Google Meet en dat voelde weer goed. We hebben ervaringen gedeeld en hebben ook de uitdrukkelijke wens uitgesproken om weer in bewegingte komen voor onze verenigingen. We blijven aandacht vragen voor onze leden die belast zijn met een vorm van dementie en hun naasten. Onze boodschap en informatie over dementie – binnenkort volksziekte no.1. – willen we weer voor het voetlicht brengen.

Daarom dit berichtje van ons:

o Als er behoefte is aan contact met iemand van onze werkgroep m.b.t. zorgen rond “er is iets niet pluis met ……….en wat moet ik nu”? Dan kan er altijd gebeld worden naar de leden van de werkgroep (onderstaand de gegevens).
o Als er behoefte is om een balletje te slaan (alleen singelen) en lukt het zoeken van een partner niet, bel dan ook gerust.
o In de Wereld Alzheimerweek van 20 tot en met 26 september willen we ook voor onze leden activiteiten organiseren, met informatie, wellicht een film zoals vorig jaar in de bioscoop Kapsalon Romy, die perfect in beeld bracht hoe het proces van dementie verloopt van “er is iets niet pluis tot aan opname in het verpleeghuis”.
o Als je tijdens rustige momenten jezelf verder wilt informeren over dementie, gebruik dan de volgende linken maar eens; die staan bol van informatie, informatieve filmpjes e.a.: www.dementiezorg.nl en https://www.alzheimer-nederland.nl/training-houd-uw-brein-gezond.
o De werkgroep leden zijn: Els Hoyer (tel. 0619141234),  Elma Snoek (tel. 0653885566), Miranda Bernaards (tel. 0650589938).

Nieuwscategorieën