Info-avond verenigingen en dementie op 12 november

15 oktober 2018


OP WEG NAAR EEN DEMENTIEVRIENDELIJKE VERENIGING?

1 op de 5 mannen en 1 op de 3 vrouwen zal vroeg of laat te maken krijgen met een van de 62 vormen van dementie (waarvan Alzheimer het meest voorkomt), zo is de verwachting.
Zet deze ontwikkeling zich door dan zal het aantal zieke mensen explosief stijgen van nu 270.000 naar 500.000 in 2040. In onze persoonlijke omgevingen zullen velen van ons al bekend zijn met deze ziekte en anders het snel worden, gezien de ontwikkelingen. 
Er ligt een grote opdracht voor ons als betrokkenen bij de diverse verenigingen wanneer wij tenminste al onze leden actief willen houden binnen de groep. We zijn er niet alleen voor de prestatieve-, maar ook voor het sociale aspect.

Om daarover van gedachten te wisselen nodigt de werkgroep "Dementievriendelijke vereniging" van Smash en LTC De Zoom andere vrijwilligers en leden van verenigingen en clubs uit op maandag 12 november van 19.30 to 21.30 uur in de theaterzaal van ’t Rijks aan de Burg. Stulemeijerlaan. De zaal is open vanaf 19.00 uur.  

Er wordt gestart  met een aantal praktijk-sketches vanuit onze verenigingen. Aansluitend zullen we in gesprek gaan over de dagelijkse problemen waar een vereniging tegenaan kan lopen in de omgang met leden die belast zijn met een vorm van dementie. Hoe gaan we als individueel lid en als vereniging hier mee om? Welke tips kunnen we in deze aan elkaar geven?  Ook wethouder Hareijgers zal aanwezig zijn om met ons mee te sparren. Daarnaast is er een informatietafel van Alzheimer Nederland.  Verder zijn er ook casemanagers dementie aanwezig; zij zorgen voor begeleiding van de mensen met dementie in de thuis-situatie.

Wil je deelnemen aan deze avond? Schrijf je dan even in voor 25 oktober a.s. via het e-mailadres: [email protected]

Nieuwscategorieën