Help Smash aan het predikaat 'Dementievriendelijk'!

02 november 2019


Op onze oproep om ons te helpen om de status van een “dementievriendelijke vereniging” te verwerven heeft een groot aantal leden gevolg gegeven door op de website van samendementievriendelijk.nl de onlinetraining te volgen.

Daar zijn we als werkgroep natuurlijk heel erg blij mee, dat spreekt voor zich. We moeten evenwel nog een klein hobbeltje nemen en daarvoor hebben we de volgende afspraak gemaakt met het project Samendementievriendelijk van Alzheimer Nederland.

Wij organiseren op dinsdag 10 december a.s. op zowel de middag als in de avond nog een trainingsbijeenkomst in de clubhuizen van Ltc De Zoom en Smash en daar zijn leden welkom van de beide tennisverenigingen en van het Smartlappenkoor Bittere Tranen (er mag op beide bijeenkomsten ingetekend worden). In beide clubhuizen zijn we dan welkom.  

Op die dag komt er een tweetal trainers, die ons informeren over de problematiek van dementie en de “opdracht” om ook de mensen met dementie zolang mogelijk in hun zelfstandigheid (ook op de tennisbaan en bij koor en andere verenigingen) te ondersteunen en zij willen dan van ons horen hoe wij omgaan met de mensen die belast zijn met een vorm van dementie. Aan het eind van deze sessies krijgen we dan het predicaat dat wij een dementievriendelijke vereniging zijn.

Waar kun je de training komen volgen?
Op dinsdag 10 december a.s.
o   ’s middags van 14.00 – 16.00 uur in het clubhuis van Smash, Beukenlaan 12
o   ’s avonds van 19.00 – 21.00 uur in het clubhuis van Ltc De Zoom, Bastionweg 40  

Graag willen we een berichtje ontvangen of je mee wilt komen doen en welke bijeenkomst je wilt volgen. Door een mailtje naar [email protected] te sturen weten wij of je erbij kunt zijn.

Kom: we gaan ervoor om onze vereniging de status van een dementievriendelijke vereniging mee te geven. We willen er zijn voor al onze leden.  

Vriendelijke groet, Miranda Bernaards, Elma Snoek en Els Hoyer  

Nieuwscategorieën