FĂ©line Hagenaars Brabants tenniskampioene!

08 mei 2019


Van 1 tot en met 5 mei 2019 organiseerde de KNLTB in alle provincies de Provinciale Jeugd Kampioenschappen tennis. De Noord-Brabantse kampioenschappen werden gehouden op het tennispark van B.L.T.C. Bastion in Rosmalen.

Tennisvereniging Smash uit Bergen op Zoom was met maar liefst 8 jeugdspelers aanwezig. Dit waren de Bergse deelnemers: ME 12: Elyse Lameir; ME 14: Femke Luijks en Féline Hagenaars; JE 12: Bart Helmons; JE14: Tristan Schier en Tijs Goossens; ME16: Floor Wezenbeek; JE 16: Ruben van Berkum, Rik Helmons en Alec Sayers.

Het mooiste succes was voor Féline Hagenaars (13 jaar) die deelnam in de categorie Meisjes Enkel tot en met 14 jaar. In de eerste ronde nam de als 4e geplaatste Féline het op tegen Hannah Rooyakkers en met 6-4, 6-4 bereikte ze de kwartfinale van dit sterk bezette toernooi. Na de 6-4, 6-7 en 6-1 winst op Daphne van den Akker moest ze het in de halve finale opnemen tegen de als eerste geplaatste Jayden Lonwijk (nummer 5 van de nationale ranglijst!!). Ook hier een spannende driesetter. Na de 6-4 in de eerste set voor Féline, won Jayden de 2e set in de tiebreak, maar de beslissende 3e set was weer voor Féline met 6-4. En dan de finale. Hierin was de als 2e geplaatste speelster (nummer 6 van de nationale ranglijst!!) Evi Roobol haar opponente. Féline speelde de eerste set vrijwel foutloos en met een groot aantal strakke slagen trok ze de eerste set met maar liefst 6-0 naar zich toe. In de 2e set sputterde Eva even nog wat tegen, maar al snel liep Féline uit naar 4-1, waarna Evi de strijd opgaf.

Féline (pupil van Jan-Willem Baars van de TOZ tennisacademy en LOOT- leerling van RSG ’t Rijks) mag zich nu een jaar lang Provinciaal Kampioen Van Noord- Brabant noemen. Behalve een fraaie beker ontving Féline ook een certificaat, dat recht geeft op deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen, die gehouden worden op 7 en 8 september a.s. op een nog nader te bepalen tennispark in Nederland. Het gaat hier om een titel die die de beste Nederlandse tennissers Kiki Bertens en Robin Haase ook ooit in de wacht hebben gesleept!!

Nieuwscategorieën