Beweegbeurs op 21 september

09 september 2019


BEWEEGBEURS VOOR OUDEREN OP WERELD ALZHEIMERDAG 21 SEPTEMBER 2019

Op zaterdagmiddag 21 september a.s. wordt in de Raayberg in Bergen op Zoom een Beweegbeurs voor ouderen georganiseerd in het kader van Wereld Alzheimerdag. Het programma duurt van 13.30 -16.30 uur.

Het thema voor de Wereld Alzheimerdag is “Bewegen en dementie”, omdat bewegen voor iedereen, maar in bijzonder ook voor ouderen en voor de mensen met dementie eigenlijk een “must” is. Bewegen is goed voor lijf en leden en wat goed is voor ons hart, is ook goed voor ons brein.

Bewegen is goed voor onze gezondheid, dat is algemeen bekend en we moeten dat zolang mogelijk vol zien te houden, maar wat zien we gebeuren bij het ouder worden: we gaan juist minderen of zelfs helemaal stoppen, terwijl daar niet altijd een reden voor is. Daarnaast is sociaal verkeren, samen met anderen spelen en wandelen ook goed voor de deelnemers, je hoort erbij en doet mee.

Alle (sport) verenigingen staan open voor oudere leden, of het nu om tennis, jeu de boules, biljarten, wandelen, fietsen is en zelfs voetballers blijven het “wandelend” doen, zo geven zij aan. Daarom bieden de organisatoren en dat zijn de vrijwilligers van Alzheimercafe Bergen op Zoom, leden van de werkgroep DVG en van de tennisverenigingen Ltc De Zoom en Smash op zaterdag 21 september alle verenigingen, organisaties en gezondheidszorginstellingen de ruimte om zich te presenteren als zij in deze zin iets kunnen en willen betekenen. Dat gaat gebeuren via informatieve interviews, folders, gesprekken met bezoekers, demonstraties, workshops e.a.

Tijdens de middag zal ook de amusementsband Expreszo een tweetal momenten van zich laten horen en de bezoekers enthousiasmeren om letterlijk in beweging te komen en mogelijk laat ook het smartlappenkoor Bittere Tranen zich horen.

Dokter Robèr van Wegen, arts ouderengeneeskunde van tanteLouise zal de bezoekers uitleggen waarom blijven bewegen voor ons allen, maar ook voor de mensen die de pech hebben dat zij een vorm van dementie hebben gekregen, een belangrijke boodschap is. Verder zijn er interviews met bekende en oudere sporters uit de regio om de bezoekers uit te leggen en te laten zien waarom zij op hoge leeftijd nog in beweging willen blijven.

Aanwezig met informatie zullen zijn: BAS Bergen op Zoom,Activiteiten en Beweegwijzer van WijZijn Bergen op Zoom,de tennisclubs Ltc De Zoom en Smash, Jeroen Dockx van Fysioboz met een verkorte variant op zijn fitheidstest, Fit20met specifieke trainingen voor krachtbehoud bij ouderen, Budoschool KIAI met cursussen valpreventie, Fitplusboz met specifiek trainingsprogramma, Irma Vorstenbosch van Yoga Studio Bhavana met stoelyoga voor ouderen, tanteLouise met de bewegingsagogen, Jac Danst, Het huis van Morgen met o.a. GPS tracking en Alzheimer Nederland.

.

Het wordt een boeiend en actief programma en de organisatoren hopen dat iedereen door het specifieke thema van de Wereld Alzheimerdag wordt geprikkeld om “in de benen te komen”, want wat goed is voor ons hart en ons lijf, is ook goed voor ons brein.

De beweegbeurs wordt georganiseerd door vrijwilligers van het Alzheimercafé, samen met de werkgroep DVG en vrijwilligers van de genoemde tennisverenigingen.

Vriendelijke groet namens de organiserende werkgroep,

Martien van Leeuwen, belangenbehartiger voor Alzheimer Nederland voor de gemeente Bergen op Zoom (0634540835)

 

Nieuwscategorieën